Thuis Geld Verdienen: 10 Beste Ideeën [2023]
03 december 2022 
7 min. leestijd

Thuis Geld Verdienen: 10 Beste Ideeën [2023]

Heb je geld nodig en wil je geen minilening afsluiten? Thuis geld verdienen is altijd een betere optie dan lenen. Met onderstaande ideeën is het mogelijk om snel wat extra geld te verdienen vanuit huis. Sommige ideeën zijn leuk voor erbij, als een side hustle. Andere ideeën kunnen uitgroeien tot een volwaardige voltijdsbaan of groter bedrijf. Wie weet begin jij vanuit je grage of zolder met thuis geld verdienen, en word je er rijk mee. 

Bekijk hieronder alle ideeën!

1. Word online freelancer

beste-ideeen-thuis-geld-verdienen

Thuis geld verdienen? Word online freelancer! Waar ben jij heel goed in en kan je andere helpen? Het schrijven van teksten, het maken van design logo’s, het schrijven van marketingplannen? Wat het ook is: jouw expertise is geld waard en je kan erdoor geld verdienen vanuit huis. 

Het is een goed idee om te beginnen met freelance platforms. Hierdoor kan je sneller geld verdienen in plaats van zelf een website opstarten. Websites als Upwork, Fiverr of Freelancer zijn goede plaatsen om te beginnen. Dit zijn algemene freelance platforms die freelancers van over de hele wereld als gebruikers hebben. Als je echter specifiek binnen de Nederlandse markt zoekt, is een goede optie om je aan te sluiten bij communities op Facebook of te zoeken naar vacatures op LinkedIn. 

Het opbouwen van een portfolio is noodzakelijk, ongeacht het vakgebied. Een website zoals PortfolioBox of Wix kan vooral nuttig zijn voor freelancers in de grafische industrie. Als er geen online portfolio is, is het hebben van voorbeelden die klaar zijn om aan werkgevers te tonen een must.

Online freelancers kunnen 25 tot 100 euro per uur verdienen vanuit huis. Iedereen begint klein. Bouw een netwerk op met vaste klanten, en verhoog structureel het uurloon naarmate je beter wordt. Dit is een mooie side hustle om te beginnen. Een eerste start bij rijk worden voor beginners

2. Word Influencer

Ook als influencer kan je relatief snel geld verdienen vanuit huis. Een influencer worden gaat over het creëren van een persoonlijk merk. Dat wil zeggen, het is een methode om geld te verdienen door de eigen vaardigheden en expertise te gebruiken in de vorm van een bedrijf.

Hieronder volgen een paar manieren voor thuis geld verdienen terwijl je een influencer bent:

 • Het in rekening brengen van promotie voor producten
 • Gesponsorde berichten maken met populaire merken
 • Een online winkel beginnen en producten verkopen (bijvoorbeeld digitale gidsen in de vorm van ebooks). Deze methode is een goede manier om koopwaar te creëren als persoonlijk merk.
 • Affiliate links toevoegen in de bio
 • Verschijnen in webinars om een lezing of een interview te geven.

Houd in gedachten dat een grote aanhang hebben en consequent online posten de sleutel is om rijk te worden met dit idee. Dat kan één keer per week zijn, twee keer per week, of zelfs meer - afhankelijk van de functie of de frequentie die de werkgever vereist. 

Alhoewel er hedendaags veel influencers zijn, is het alsnog mogelijk. Vind een niche. Iets waar nog maar weinig influencers voor zijn. Specialiseer jezelf en vraag je continue af: wat willen mijn volgers graag zien?

3. Begin met het ontwerpen en verkopen van koopwaar

hoe-thuis-geld-verdienen

Websites zoals 99designs of Zazzle stellen gebruikers in staat om ontwerpen te uploaden. Koopwaar is beschikbaar in de vorm van mokken, draagtassen en meer. Deze aangepaste en op bestelling gemaakte producten zijn een geweldige bron van passief inkomen. 

Zo werkt dit idee voor thuis geld verdienen:

 • Zoek een niche waar nog niet veel aanbieders in zijn
 • Bedenk een geheel eigen stijl met persoonlijke touch
 • Ontwerp diverse producten binnen deze niche
 • Deel het ontwerpproces en ideeën binnen een kleine community, zoals een Facebook groep. Verwerk de input van de leden
 • Lanceer het eerste product. Laat je volgers mond-op-mond reclame maken
 • Lanceer nu het tweede tot het vijfde product, die aanvullend op elkaar zijn

Dit idee voor thuis geld verdienen kan leiden tot een miljoenen business. Zonder gekheid. Er zijn genoeg voorbeelden van. Met name in de fitness industrie, zoals met yoga, proteïne producten, et cetera.

4. Craft abonnement dozen

Abonnementsdozen omvatten producten die elke maand naar abonnees worden gestuurd. Deze kunnen al dan niet in een doos zitten (technisch gezien), maar het idee is dat elke "doos" een thema moet hebben. Een abonnementsdoos voor boeken zou bijvoorbeeld voor elke maand een ander genre kunnen hebben - fantasy voor november, romantiek voor december, enzovoort. Een ander bekend voorbeeld zijn de kledingbox, de cadeaubox en de beautybox. 

Een goede bedrijfsstrategie en het vooraf plannen van de dozen helpt. Het is ook essentieel om na te denken over hoe ver de dienst kan gaan - is wereldwijde bezorging een haalbare optie? Bij postdiensten met abonnement is er ook een mogelijkheid om samen te werken met kleine ondernemers om hun spullen te verkopen en een commissie in rekening te brengen. Een andere optie zou kunnen zijn om ook contact op te nemen met merken, naarmate de abonnees groeien en het woord over het bedrijf zich verspreidt.

5. Podcasts maken

vanuit-huis-geld-verdienen-ideeen

Podcasts zijn een geweldige manier voor vanuit huis geld verdienen. Het draait om het idee van het opnemen van audio en het uitzenden ervan op het internet, mits de onderwerpen interessant zijn. Er zijn vele manieren om je podcast te gelde te maken, waaronder reclame, sponsoring en donaties. Ook promotie van bedrijven als eToro of een bedrijfslening kan lucratief zijn, maar bedenk goed dat hierbij strenge regels gelden. 

Om te beginnen moeten we een podcastsjabloon maken en het onderwerp bepalen. Ook moeten we gasten vinden en tijd inplannen voor opname en montage. Als er eenmaal een paar afleveringen gemaakt zijn, is het starten van de show en het opbouwen van een publiek des te meer mogelijk. 

Begin klein. Onderzoek wat het publiek wilt, en waar jij je in kan onderscheiden. Leer. Verbeter. Groei. 

6. Verrichten van vertaalwerk

Het is gemakkelijk om af en toe klanten te vinden die op zoek zijn naar vertalers, waaronder vertalers die bedreven zijn in het omzetten van Nederlands naar Engels of omgekeerd. Met name grote bedrijven kunnen veel geld betalen wanneer je markt specifieke content kan vertalen naar het Nederlands. Dergelijke platforms om aan werk te komen op dit gebied zijn Fiverr, Pro Translating, Gengo en Translators Base.

De concurrentie is ook minder. Vloeiend zijn in ten minste twee talen is een voorwaarde voor thuis geld verdienen met vertalen. Overweeg om taaldiploma's, certificaten of diploma's in uw portefeuille op te nemen. Wees ook voorbereid op elke instaptoets die het bedrijf of de organisator in real time zou kunnen hebben om de taal- en vertaalvaardigheden te verifiëren.

7. E-books publiceren

Een ander idee voor thuis geld verdienen met schrijven is het publiceren van e-Boeken. oDe Amazon Kindle Direct Publishing (AKDP) maakt het uitgeven van e-books eenvoudig en effectief. Enkele mogelijke manieren om in de e-book publishing business te stappen zijn de volgende:

 • Een schrijver inhuren voor het ebook
 • Uitbesteding van grafisch ontwerp voor de boekomslag of interne illustraties
 • Een redacteur krijgen om 
 • Zorg ervoor dat de titels op zoektermen zijn ingericht

De sleutelwoorden zijn essentieel omdat de marketing van de ebooks online zou gebeuren. Om online marketing succesvol te laten zijn, is het essentieel om hoger te scoren in zoekmachines of zelfs in wereldwijde zoekmachines zoals Google of zelfs in de eigen zoekrangschikking van de website, zoals de antwoorden die worden gegenereerd na een zoekopdracht bij Amazon.

8. Een e-commerce winkel beginnen of opzetten

thuis-geld-verdienen-beste-ideeen

Een webshop of e-commerce winkel is een prima idee voor thuis geld verdienen. Het opzetten van een e-commerce winkel betekent dat je categorieën van artikelen hebt die verkocht kunnen worden op de website of via een platform van derden zoals Marktplaats, Etsy of eBay. 

Een nieuwe trend bij thuis geld verdienen is het oprichten van een Bol.com of Amazon winkel. Zij speuren online naar nieuwe trends en goedkope producten. Zij kopen dit via Chinese websites zoals Alibaba. Vervolgens verkopen ze het met grote winstmarge in Nederland, via een Bol.com shop. Een ander bekend platform is Shopify.

Beslissen over de producten is de eerste stap. Dit is belangrijk omdat je ervoor moet zorgen dat je een nichemarkt hebt waar je je op kunt richten. Vervolgens is het goed om een leverancier voor deze producten te vinden (ervan uitgaande dat het geen handgemaakte of creatieve outputs zullen zijn). Dit kan via een groothandel of fabrikant of door het vinden van een dropshipper. Dropshipping is wanneer de leverancier het product rechtstreeks naar de klant verzendt, zonder zich zorgen te maken over de kosten van verzending of voorraadbeheer.

9. Een online cursus publiceren

Wil je meer passief thuis geld verdienen? Een cursus online publiceren is iets anders dan actief lesgeven. Als een cursus eenmaal gepubliceerd is, blijft hij voor altijd op het internet staan. Daarom is het een goede keuze voor passief inkomen, omdat de docent betaatd krijgt telkens als iemand zich voor de cursus inschrijft.

Overweeg de volgende factoren voordat je een online cursus publiceert:

 • Onderwerp en inhoud moeten relevant zijn voor je expertise
 • Het niveau van de cursus - beginner, gemiddeld of expert
 • Het aantal modules van de cursus
 • Hoe wordt de cursus beoordeeld (het soort examens - indien van toepassing)?
 • Maak de cursus tijdloos

Enkele populaire platforms voor de verkoop van online cursussen zijn:

 • Udemy (zelfpromotiefunctie)
 • Skillshare

Een ander alternatief is het lanceren van een website. Dit is de meest redelijke keuze als de website al live is. In dat geval komt de digitale marketingcampagne geheel voor rekening van de cursist of docent.

10. Begin met het geven van live lessen

Het idee tot live les te geven of online lessen te organiseren is vergelijkbaar met offline gepubliceerde cursussen. Een manier om de boodschap te verspreiden is door meerdere opties te geven, zoals het geven van een groepskorting. Vrienden kunnen samen een les van je volgen. 

Het is belangrijk om expertise te hebben in het onderwerp dat wordt aangeboden. Een van de hoogste eisen is die van wetenschap en wiskunde. Op de tweede plaats komen populaire talen, waarbij Engels het meest gevraagd wordt omdat het een internationale taal is. Tutor.com, Cambly en Yup zijn enkele platforms die online bijlesmogelijkheden bieden aan mensen wereldwijd. 

Zoals je ziet zijn er meer dan genoeg beste ideeën voor thuis geld verdienen. Wat is jouw favoriete manier voor geld verdienen vanuit huis? Kies je voor online freelancing, of droom je over het opzetten van je eigen onderneming of technologiebedrijf vanuit je garage of zolder? 

Disclaimer: let op! Lenen kost geld. Wij van minilening.nl bieden zelf geen krediet aan. Ook geven wij geen (persoonlijk) advies. Aangeboden informatie is puur ter educatie en vermaak. Genoemde informatie kan afwijken van de actualiteit, gezien de volatiliteit in rente. Het is mogelijk dat dit artikel affiliatelinks bevat. 

Over de schrijver
Wij van Minilening.nl vergelijken persoonlijke leningen en doorlopend krediet van minileningen tot zakelijke leningen. Van kleine bedragen lenen als particulier of ZZP, tot aan grote bedragen zakelijk lenen vanuit uw bedrijf.
Reactie plaatsen

Zakelijke Lening Aanvragen

Een betrouwbare zakelijke lening voor ZZP en ondernemers vindt u bij ons. Wij vergelijken aanbieders voor zakelijk geld lenen. Wilt u een bedrijfslening aanvragen? Bekijk onze top 10 en selecteer op laagste rente of gunstige voorwaarden. U kunt al zakelijk lenen vanaf 1000 euro. Ook als u een startende ondernemer of ZZP bent.
zakelijke-minilening

Minilening Aanvragen

Heeft u een kleine persoonlijke (mini)lening nodig? U kunt een minilening aanvragen (zonder BKR) vanaf 100 euro. Een persoonlijke lening aanvragen (met BKR) kan vanaf 1000 euro. Kies de beste aanbieders uit vergelijk!
minilening-vergelijken