Minilening Zonder Loonstrook: 3 Opties | Minilening.nl
12 oktober 2022 
4 min. leestijd

Minilening Zonder Loonstrook: 3 Opties | Minilening.nl

Heeft u snel geld nodig omdat u tijdelijk zonder loon zit? Een minilening zonder loonstrook aanvragen kan op verschillende manieren. Niet ideaal. Geld lenen kost geld, en een minilening moet u ook snel terugbetalen. Hieronder leggen wij uit welke opties u heeft en hoe het werkt.

Minilening aanvragen zonder loonstrook

De snelste manier voor een minilening zonder loonstrook is een aanvraag indienen bij Saldodipje. Zij verstrekken kleine leningen. En momenteel de enige minilening-aanbieder in Nederland. Minilening aanbieders als Cashper, Voorschotje en Ferratum bestaan niet meer. In sommige gevallen kan u aanvragen zonder loon. Niet vaak overigens. Want ook deze aanbieder moet aan regels voldoen. Toch is het proberen waard.

Om hiervoor in aanmerking te komen dient u enkele gegevens op te geven. Dit is snel geregeld. Wel is het belangrijk dat u een garantsteller heeft. Dit is een derde persoon die voor u garant staat indien u de kleine lening niet kan terugbetalen. Let goed op de voorwaarden die men hanteert bij garantstelling. Er komen extra kosten indien er niet aan wordt voldaan.

Meer weten over hoe dit werkt? Klik hier voor meer informatie.

Een minilening zonder loonstrook is in dit geval mogelijk. Het is echter niet wenselijk. De minilening wordt verstrekt voor 30, 45 of 60 dagen. De kosten voor geld lenen zijn relatief laag. Meestal enkele tientjes. Maar dit is puur vanwege het gegeven dat u een klein bedrag leent. En daarnaast behoort u de totale leensom terug te geven bij afloop van het leencontract. Indien u geld leent zonder loon(strook), wees er dan zeker van dat u dit bedrag kan terugbetalen!

Lees hier de voorwaarden.

Sociale Lening

Wellicht de beste manier voor een (mini)lening zonder loonstrook is het aanvragen van een sociale lening. Een sociale lening wordt verstrekt door de gemeente waar u woonachtig bent. Dit is een pot met geld voorzien voor mensen die ergens anders geen geld kunnen lenen. Bijvoorbeeld omdat u (tijdelijk) geen loon heeft. Dit kan een kleine minilening zijn vanaf enkele honderden euro’s, tot aan een groter leenbedrag van enkele duizenden euro’s.

Niet iedereen komt in aanmerking voor een sociale lening. De voorwaarden tot een sociale lening zijn afhankelijk per gemeente. De voorwaarden zijn echter dusdanig, dat louter mensen in aanmerking komen die het écht nodig hebben. Denk daarbij aan een laag inkomen of een uitkering.

Klein bedrag lenen via particulier

minilening-zonder-loon

De wellicht goedkoopste manier voor een minilening zonder loonstrook bemachtigen, is middels een lening van een particulier. De goedkoopste manier is via familie of vrienden. Maar dit brengt natuurlijk ook praktische nadelen. Geld lenen van familie, hoe klein het bedrag dan ook is, brengt altijd het risico tot schade van persoonlijke relaties. Want indien u de lening niet kan terugbetalen, om wat voor reden dan ook, geeft dit veel spanning en emotionele stress. In het ergste geval schaadt het uw persoonlijke relaties permanent.

Een alternatief hiervoor is een klein bedrag lenen via een particulier. Denk aan een investeerder. Dit kan lokaal, of zelfs internationaal via bijvoorbeeld P2P-platformen. Het meest praktische is om dit te realiseren via lokale particulieren. Hiervoor kunt u een onderhandse lening opstellen.

Een onderhandse lening bevat enkele zaken, waaronder het leenbedrag, de leentermijn, de rente, en andere zaken. Het is zeer raadzaam om u hier eerst goed in te verdiepen, want geld lenen leidt vrijwel altijd tot de wettelijke verplichting van terugbetaling.

Gevaren van geld lenen zonder loon

Geld lenen zonder loon is niet mogelijk bij Nederlandse banken en -kredietverstrekkers. En voor goede redenen. U kunt geen minilening zonder loon aanvragen, omdat het risico tot financiële problemen hoog is. Wanneer een lening niet wordt terugbetaald, dan volgen extra kosten. Tot aan een juridische claim. En daar wordt niemand vrolijk van.

Een minilening zonder loonstrook aanvragen is extra gevaarlijk. Kenmerkend aan een minilening is dat het om een kortlopende lening gaat. Ook wel flitskrediet genoemd. Dit betekent dat u het geld moet terugbetalen binnen 30, 45 of 60 dagen. Het is dus louter een korte termijn oplossing. Wanneer het echt niet anders kan.

De gevaren zijn onder meer:

  • Extra kosten omdat u de lening niet tijdig terugbetaald
  • Langdurige financiële schuld
  • Verslechtering van gezondheid omwille stress

Wanneer u een langere leentermijn wenst, kan u uitwijken naar een persoonlijke lening. Een persoonlijke lening begint vanaf 12 maanden tot 60 of zelfs 120 maanden. Maar een persoonlijke lening zonder loonstrook is onmogelijk. Banken en financiële instanties verstrekken géén lening zonder bewijs van inkomsten.

De beste mogelijkheid bij een minilening zonder loonstrook

Het beste alternatief bij een minilening zonder loon is géén geld lenen! Ja, u bent niet dom. U zult het vast en zeker nodig hebben. Hierboven is aangegeven welke opties u heeft. Maar toch. Om er zeker van te zijn. De beste optie is géén minilening.

Het beste alternatief is om creatief te zijn. Hoe kunt u op korte termijn extra cash krijgen?

Kunt u tijdelijk meer geld verdienen? Bijvoorbeeld bijklussen bij een vriend. Desnoods bij een boer of winkelier. Of wellicht kunt u spullen tweedehands verkopen.

Een andere manier is minder geld uitgeven. Kunt u tijdelijk uw woning verhuren? Uw auto verpanden? Desnoods een extra trui aan om de gaskosten te reduceren.

Doe wat nodig is. Wees creatief. Probeer uw gedachten te richten op hoe u meer geld kan verdienen. Dit is een betere mentale setting dan geld lenen. Een minilening aanvragen is snel en simpel. Maar financieel niet de beste keuze. En risicovoller.

Het is mogelijk. Geloof in uzelf.

Disclaimer: let op! Lenen kost geld. Wij van minilening.nl bieden zelf geen krediet aan. Ook geven wij geen (persoonlijk) advies. Aangeboden informatie is puur ter educatie en vermaak. Genoemde informatie kan afwijken van de actualiteit, gezien de volatiliteit in rente. Het is mogelijk dat dit artikel affiliatelinks bevat. 

Over de schrijver
Wij van Minilening.nl vergelijken persoonlijke leningen en doorlopend krediet van minileningen tot zakelijke leningen. Van kleine bedragen lenen als particulier of ZZP, tot aan grote bedragen zakelijk lenen vanuit uw bedrijf.
Reactie plaatsen

Zakelijke Lening Aanvragen

Een betrouwbare zakelijke lening voor ZZP en ondernemers vindt u bij ons. Wij vergelijken aanbieders voor zakelijk geld lenen. Wilt u een bedrijfslening aanvragen? Bekijk onze top 10 en selecteer op laagste rente of gunstige voorwaarden. U kunt al zakelijk lenen vanaf 1000 euro. Ook als u een startende ondernemer of ZZP bent.
zakelijke-minilening

Minilening Aanvragen

Heeft u een kleine persoonlijke (mini)lening nodig? U kunt een minilening aanvragen (zonder BKR) vanaf 100 euro. Een persoonlijke lening aanvragen (met BKR) kan vanaf 1000 euro. Kies de beste aanbieders uit vergelijk!
minilening-vergelijken